Over ons

Mediterra Tegels

Als liefhebber van Spanje ben ik, Tamara Bodewitz, deze website begonnen. Een manier om Spanje dichterbij te halen. Voor iedereen die houdt van de sfeer van de landen aan de Middellandse Zee. Mijn keuze om de verschillende soorten tegels te gaan verkopen is vooral ontstaan doordat ik in contact kwam met een aantal talentvolle keramisten. Hun prachtige werk maakte me blij en ik hoop dan ook, dat ook anderen daarvan kunnen gaan genieten.

Het zijn tegels die nog op ambachtelijke wijze worden gemaakt en bovendien nog duurzaam zijn ook. Een ambacht waar de keramisten nog dagelijks met trots hun werk maken.  

De keramisten werken er dan ook keihard aan om hun ambacht en de kwaliteit te beschermen. Verder is ook duurzaamheidsaspect erg belangrijk voor ze. Niet alleen in de keuze van grondstoffen die gebruikt worden, maar ook in het fabricageproces. Met als resultaat ook nog eens een product dat héél lang mee kan gaan: dat bewijzen de fantastische bouwwerken in Spanje wel, waar de tegelversieringen na eeuwen nog even mooi zijn.

Allemaal gedreven mensen die de schoonheid van het ambacht willen behouden en daar dagelijks vol passie aan werken. 

De producten

Kant en klare huisnummer tegels

Dit is het product waardoor mijn idee voor deze website is ontstaan. Ik zocht zelf een huisnummer van keramiek, maar vond niet wat ik zocht. Er is namelijk wel wat te koop op internet, maar de keuze is toch vrij beperkt. Zelf hou ik ervan als er keuze is en dat geldt vást niet alleen voor mij. De kant en klare huisnummers die op deze website verkocht worden, komen allemaal uit Spanje, maar worden vanuit Nederland uit voorraad geleverd. Daarvoor is een webwinkel ingericht, zodat deze op eenvoudige wijze besteld kunnen worden. Daardoor is ook snelle levering mogelijk.

Huisnummers op bestelling

Dit product bleek een mooi en vooral bijzonder alternatief voor mensen die wel de kwaliteit willen van een mooie gedecoreerde tegel, maar daar zelf ook keus in willen hebben wat erop komt te staan. Dit bleek iets wat de keramisten waar ik mee samenwerk ook doen en ze vinden het leuk om dat ook voor Nederlandse klanten te kunnen doen. Doordat ze dit soort tegels al jaren maken is de kwaliteit hoogstaand en zijn de resultaten het meer dan waard. Bovendien is het een handgemaakt en persoonlijk ontworpen product wat méér uitstraalt dan een nummer. Dat het een product is wat járen meegaat spreekt voor zich.

Deze huisnummers worden dus op bestelling gemaakt door één van de keramisten waar we in Spanje mee samenwerken. Het contact loopt via ons. Een ontwerp kan je zelf bepalen, of je geeft aan wat je ongeveer wilt en daarmee gaat de keramist dan een aantal ontwerpen maken. Als daar wat bij zit wordt de tegel gemaakt. Voor dat proces moet je iets meer geduld hebben, maar dan heb je ook wat unieks!

Naambord op bestelling

Hierbij is het verhaal hetzelfde als bij de huisnummers op bestelling. Zodra er een ontwerp is wat je goedkeuring heeft gaat de keramist dit maken en wordt het vanuit Spanje naar Nederland verstuurd. Héél goed verpakt uiteraard. 

Tegeltableaus

Dit is een product waar ikzelf erg enthousiast over ben geworden; puur gebaseerd op het werk wat ik bij de keramisten in hun ateliers en hun portfolio's zag. Niet dat ik eraan twijfelde dat azulejos en andere muurdecoratie op tegel niet mooi kan zijn, maar de toepasbaarheid in Nederland leek mee wat beperkt. Ze maken "murales" (zoals dat in het Spaans heet) in verschillende stijlen en met verschillende technieken. Daardoor is er heel veel mogelijk en zijn de werken enorm divers.

Doordat ik meer beeld kreeg van het werk van deze keramisten raakte ik overtuigd: daar worden vast meer mensen blij van! De kleuren zijn buitengewoon sprekend. Dat is een unieke kracht van deze beschilderde tegels. Daar wordt elke ruimte mooier mee! Een kale muur in een tuin, een horecagelegenheid, een hal van een bedrijf, een keuken of badkamer, enzovoort. 

Deze tegeltableaus kan ik ook uit voorraad aanbieden, doordat ze ook werk hebben liggen wat ze niet op bestelling gemaakt hebben. Vooral in de Corona-tijd hebben ze tijd gehad om dit soort werk te maken. Alle tableaus zijn uniek. Ik vind het daarom een eer dit werk aan te mogen bieden. Verzending van deze kant en klare tableaus gebeurt vanuit Spanje en duurt dus een paar dagen langer dan vanuit Nederland.

Vloer- en wandtegels

Deze tegels heb ik aan het aanbod toegevoegd nadat ik het bedrijf en hun werk bij toeval tegenkwam in Spanje. De tegels zijn niet gedecoreerd, in tegenstelling tot de rest van de tegels op deze website. Toch heb ik besloten ze toe te voegen aan het assortiment. Niet alleen omdat het een heel mooi product is, maar ook omdat het bedrijf wat deze tegels maakt het product nog mooier maakt. Zoals elders op deze website te lezen is staat ook bij dit bedrijf het behouden van het ambacht centraal. Behouden van het ambacht is in deze tijd nagenoeg onmogelijk als daar geen ruime productiecapaciteit staat. Die twee hebben ze samen weten te brengen. Bovendien is het een jong, energiek en innovatief team wat gelooft in het maken van mooie producten die passen bij deze tijd waarbij duurzaamheid in de hele keten voorop staat. De producten die ze maken zijn indrukwekkend. Voor meer informatie....