Wandtegeltableaus met sprekende  en kleurige taferelen.  De tegeltableaus die wij hier aanbieden zijn stuk voor stuk uniek en met de hand gemaakt. De afbeeldingen zijn zeer divers en met verschillende technieken gemaakt. De vakmanschap en jarenlange ervar

Vloertegels -  klei / terracotta

Vloertegels van klei

Warme, natuurlijke, duurzame vloeren. Onze handgemaakte terracotta tegels doen denken aan oude trottoirs die, door geometrie en design te combineren, een uniek resultaat van echte en tijdloze schoonheid uitstralen.

Onderscheidend en duurzaam

De tegels worden gemaakt van gebakken klei met behulp van traditionele technieken. Dat gebeurt op een 100% ambachtelijke manier, waarbij duurzaamheid het uitgangspunt is. Waarbij niet alleen een duurzaam product gemaakt wordt, maar ook het productieproces duurzaam is.

De esthetische waarde van gebakken klei komt bij deze tegels optimaal tot zijn recht. De tegels onderscheiden zich van tegels van andere fabrikanten door de ontwikkeling van originele ontwerpen en het creëren van nieuwe texturen en tinten. Een innovatieve kijk op en gebruik van een eeuwen oud natuurproduct. Hiermee wordt een product gecreeërd wat helemaal past bij deze tijd: onderscheidend en duurzaam.

De basis is klei en daarmee wordt gezocht naar combinaties die aansluiten bij de wensen en eisen van deze tijd. Meer weten over dit ambacht in een nieuw jasje? Lees hier verder.

Elk stuk uniek

Door het ambachtelijke productieproces hebben alle producten kleurschakeringen. De stukken natuurlijke klei kunnen variëren in kleur en zelfs verbranden tijdens het bakproces in de Nasrid oven (arabische oven). Hetzelfde gebeurt met de glazuur, want ook die wordt handmatig aangebracht. 

Informatie over prijzen afmetingen

Voor meer informatie over de prijzen, afmetingen etc. kan je terecht in onze brochures. Uiteraard kan je ook contact met ons opnemen als je vragen hebt. Het is ook mogelijk een monsterset te bestellen. Voor meer informatie klik je op de button.

De belangrijkste kenmerken van de tegels

  • De verscheidenheid aan kleurtinten.

    Er worden 5 natuurlijke tinten van ambachtelijke klei geproduceerd en 2 speciale mixen die het resultaat zijn van een combinatie hiervan. Binnen 1 kleurtint hebben de tegels kleurvariaties (detonaties), doordat de tegels worden gebakken in traditionele Arabische ovens. De schakeringen in de verschillende tinten komen ook bijzonder goed uit bij projecten met een klein oppervlak. De geglazuurde tegels (azulejos) zijn als laatste toegevoegd aan het assortiment. 
  • De antieke structuur.

    Al onze tegels ondergaan een speciaal droog- en verouderingsproces. Dit geeft de tegels een zijdeachtige textuur, evenals een versleten oppervlak en randen zoals bij oude tegels. Ook bij de geglazuurde tegels is de antieke structuur goed zichtbaar.
  • Exclusieve ontwerpen.

De ontwerpen worden gemaakt door het continue experimenteren van een groep jonge ontwerpers. Zoals zij het zelf verwoorden, hebben zij als doel: de taal van klei opnieuw te interpreteren en te integreren in de 21e eeuw, door middel van het continue creëren van nieuwe collecties.

Een unieke vloer

Zoek je een vloer met een unieke uitstraling: dan kan je een eigen unieke vloer creëren door tegels van verschillende kleurtonen, vormen en formaten te combineren. In onze catalogus vind je daar wat voorbeelden van. Laat je inspireren en creëer je eigen ontwerp. Je kan ook contact opnemen met ons; de technische afdeling helpt en adviseert graag bij het maken van een ontwerp.


Vormen

De basisvormen van deze tegels zijn al heel divers. Ze verschillen niet alleen in vorm maar ook in formaat, waardoor alleen al met deze basisvormen bijzonder mooie vloeren te maken zijn. Zoek je iets speciaals; dan kan het combineren van de verschillende vormen zorgen voor een bijzonder sprekend resultaat. Kijk voor de verschillende mogelijkheden bij:


Kleurtonen

amber

oud wit

barak

leisteen

stro

rossig

zalm

mix


Voor meer informatie over:

We geven graag meer informatie over het plaatsen, behandelen en onderhouden van de tegels. Uitgebreide brochures en video's zijn beschikbaar om dat verder toe te lichten. Graag horen we van je als je meer informatie wilt ontvangen.