Wandtegeltableaus met sprekende  en kleurige taferelen.  De tegeltableaus die wij hier aanbieden zijn stuk voor stuk uniek en met de hand gemaakt. De afbeeldingen zijn zeer divers en met verschillende technieken gemaakt. De vakmanschap en jarenlange ervar

Antiek textuur

De twee kanten van de kleistukken

Over het algemeen worden industriële tegels vervaardigd om aan één kant te worden gebruikt. Bij deze tegels wordt echter juist geprofiteerd van de esthetische mogelijkheden van beide kanten, waardoor het geheel een unieke persoonlijkheid krijgt.

- De A-kant van onze Antiek textuur heeft een zacht, glad en zijdeachtig aanvoelend oppervlak. Met een uniforme afwerking, het gevolg van een eerdere egalisering met een strip.

- Op de B-kant bevinden zich natuurlijke holtes en onregelmatigheden, die elk stuk de uitstraling en schoonheid geven van oude tegelvloeren.

voorbeelden kant A / kant B

kant A

kant B

kant A

kant B

kant A

kant B

kant A

kant B

Antiek textuur: de kunst van het verouderen van klei

Bij dit verouderingsproces worden de oppervlakten glad gemaakt totdat ze zijdezacht aanvoelen; alsof ze al tientallen jaren in gebruik zijn. In dit proces zal kant B wel zijn onregelmatigheden behouden, want dat is één van de karakteristieke kenmerken van onze producten is.

Het verouderingsproces dient tevens als kwaliteitscontrole. Wanneer een stuk onzichtbare microscheurtjes heeft, zal de tegel in dit proces breken, als het tegen andere tegels botst. We gebruiken alleen de onderdelen die dit proces overleven, waardoor we onze klanten volledige garanties kunnen bieden.

Door beide kanten willekeurig te combineren, wat een persoonlijk en echt effect geeft, dat vervlogen tijden oproept, maar perfect integreert in verschillende stijlen.